Water en Nederland zijn al heel veel jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wist u dat in heel Nederland jaarlijks gemiddeld tussen de 700 en 900 millimeter neerslag valt? Het is toch zonde als we dat water gewoon door het riool weg laten lopen.

We kunnen dit kostbare water ook nog voor vele doeleinden gebruiken. Denk aan water voor de planten of het gras. Zo worden de waterzuiveringsinstallaties veel minder belast en kunt u jaarlijks heel veel water, en dus ook geld besparen. Maar als u dat kostbare water ook kunt inzetten voor bijvoorbeeld het spoelen van uw toilet, het wassen van uw auto of om er een was mee te draaien, dan bespaart u nog meer.

Hoe gaat dat in zijn werk? Het regenwater wordt in een ondergrondse put opgevangen. Een tank, speciaal voor dit systeem gemaakt, wordt ingegraven waarna er een filter in geplaatst wordt. Het water wordt gezuiverd zodat er enkel helder water in de tank aanwezig is. Tanks zijn verkrijgbaar vanaf 10 kuub. Het opgevangen water kan voor diverse doeleinden gebruikt kan worden. Het water wordt middels een pomp uit de tank gehaald. Wanneer de tank vol is zal het overbodige water naar het riool afvloeien. Het water is iets minder helder dan kraanwater, maar kan prima gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet en gebruik door de wasmachine. Het water bevat geen kalk, waardoor er geen kalkaanslag plaatsvindt in uw toilet of in uw wasmachine. Dit gezuiverde regenwater is niet geschikt als drinkwater.

Door regenwater op te vangen loopt het riool loopt minder snel vol en uw waterverbruik zal drastisch afnemen. Dit merkt u al snel op uw eindafrekening. Voor deze manier van regenwater opvangen geldt ook een subsidieregeling. Wij adviseren u graag over deze regeling.